logo

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Regen, regen en nog eens regen

06-08-2023 Wat een regen valt er naar beneden. Het lijkt wel herfst in plaats van zomer. De mensen die nu op een camping staan, hebben waarschijnlijk alleen maar binnen in de tent of caravan gezeten. Ook op de kinderboerderij merken we dat het behoorlijk regent. Vanwege de vakantie komen er natuurlijk minder bezoekers, maar nu door de regen is het aantal nog minder. Het is ook begrijpelijk, het is allemaal mooier als de zon schijnt. 

De planten op de kinderboerderij groeien hierdoor wel goed, helemaal in het veld waar vroeger de varkens stonden. Er staan zelfs aardbeien planten tussen. De dieren vinden het iets minder. Woezel en Pip blijven zoveel mogelijk in hun hok en begrijpelijk, er staat namelijk een hele plas die al begint waar het hek open gaat. Als er gevoerd moet worden, mag je je kaplaarzen wel aantrekken, want je zakt er helemaal in weg.

Ook de geiten en schapen vermijden zoveel mogelijk het water, zodat de voeten droog blijven. Ze staan of binnen in de stal of lopen op het tot nu toe droge pad.  

En de kippen treffen het ook niet! Net voor de deur ligt een grote plas, waardoor ze liever in het overkapte gedeelte blijven lopen. Zo houden ze de voetjes droog.

De enige dieren die wel plezier aan de regen beleven, zijn de eenden. De eendenvijver is ietwat uitgebreid, maar echt zwemmen in dat gedeelte gaat wat moeilijk. 

Gelukkig is de weersvoorspelling goed en komt er vanaf woensdag weer zonnig weer. Hopelijk is al het water op de kinderboerderij dan ook verdwenen. Tot snel op de kinderboerderij!

 

 

Openingstijden

Het is goed om te weten dat de kinderboerderij tijdens de zomertijd een half uur langer open is.
OPEN dinsdag t/m vrijdag van 14.00 - 17.00 uur en op zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.
Op het hek staan de openingstijden, op die manier weet je op welke dagen en tijden je op de boerderij langs kunt komen.

Jammer dat je de dieren alleen op woensdag- en zondagmiddag gedag kunt zeggen; een grotere poule vrijwilligers kan dit oplossen. Geef je op voor een vrijblijvend gesprek! info@kinderboerderijcanton.nl

Hier vind je ons

Piet Heinlaan 13
3742 AN Baarn
tel. 035 5422738
info@kinderboerderijcanton.nl
Routeplanner

Sponsoren

  
Art wecycle partner

LOGO Speeldoos klein

 

Vrijwilligers gezocht

We zoeken weekendhulpen en mensen die willen meehelpen bij de activiteiten. 
Lees meer...

ANBI status

Word 'Vriend van...'

Een vriend sponsort de kinderboerderij! Op deze manier kunnen wij leuke activiteiten blijven organiseren, de dieren verzorgen en de boerderij goed onderhouden.

Gezocht sponsors voor hekwerk

  • Welk deel sponsor jij?
  • Help je mee om onze boerderij nog mooier te maken? 
Back to Top