Schapen geknipt op regenachtige dag, brrr!

481Zondag 22 mei was het, ondanks het winderige weer, erg gezellig op Kinderboerderij Canton. De schapen werden dit jaar 'ambachtelijk geschoren', dat betekent knippen met de handschaar, oftewel wol schaar.

Een scheermachine is best lawaaiig en een gevaarlijk apparaat, dat helemaal niet altijd nodig is. Met de hand is het een uitdaging om het schaap zo rustig en netjes mogelijk uit zijn vacht te helpen. Het is nauwkeurig knippen, zodat de wol vezel in zijn volle lengteeraf gaat en niet in verder onbruikbare, korte vlokken. SchapenscheerderLuc klaarde de klus, het knippen van drie schapen, jong en oud keek bewonderend toe.

De net geknipte schapenvacht werd ter plekke door middel van het spinnenwiel tot wol gesponnen. Mevrouw Gerda liet dit zien aan alle bezoekers en een aantal kinderen heeft geprobeerd hun eigen wol te spinnen...... maar dat viel nog niet mee!

Op Kinderboerderij Canton waren vele activiteiten, o.a. een leerzame speurtocht met voeldozen; welke vacht voel je? Aan de vragende gezichten van de kinderen te zien, was dit nog best een moeilijke opgave. Om in de sfeer te blijven kon je in stappen je eigen schaap tekenen en beplakken met net geknipte schapenvacht. En natuurlijk waren er nog vele leuke spelletjes om te doen. Alle kinderen waren druk en liepen vrolijk rond op de kinderboerderij, echter de schapen stondennog een beetje beduusd in de wei na hun knappe knipbeurt van Luc.

Al met al een weer heel spektakel.

Bedankt voor jullie bezoek en we zien jullie graag terug op de kinderboerderij!

logo

Openingstijden

Het is goed om te weten dat de kinderboerderij tijdens de zomertijd een half uur langer open is.
OPEN dinsdag t/m vrijdag van 14.00 - 17.00 uur en op zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.
Op het hek staan de openingstijden, op die manier weet je op welke dagen en tijden je op de boerderij langs kunt komen.

Jammer dat je de dieren alleen op woensdag- en zondagmiddag gedag kunt zeggen; een grotere poule vrijwilligers kan dit oplossen. Geef je op voor een vrijblijvend gesprek! info@kinderboerderijcanton.nl

Hier vind je ons

Piet Heinlaan 13
3742 AN Baarn
tel. 035 5422738
info@kinderboerderijcanton.nl
Routeplanner

Sponsoren





  




Art wecycle partner

LOGO Speeldoos klein

 

Vrijwilligers gezocht

We zoeken weekendhulpen en mensen die willen meehelpen bij de activiteiten. 
Lees meer...

ANBI status

Word 'Vriend van...'

Een vriend sponsort de kinderboerderij! Op deze manier kunnen wij leuke activiteiten blijven organiseren, de dieren verzorgen en de boerderij goed onderhouden.

Gezocht sponsors voor hekwerk

  • Welk deel sponsor jij?
  • Help je mee om onze boerderij nog mooier te maken? 
Back to Top