Iljana

50819-04-2009 - 4-11-2011 †
Iljana, de Wallische geit, logeerde op kinderboerderij Schothorst om door de landgeit bok gedekt te worden. Ze is op een morgen doodziek in het weiland gevonden, helaas was de medische hulp voor haar te laat. 

Na sectie is gebleken dat ze gestorven is aan een clostridium infectie: deze bacterie kan zich razendsnel vermeerderen en een stuk darm af laten sterven. Iljana was de underdog in ons geitenbestand, ze was daardoor bescheiden maar liet niet helemaal over zich lopen.

Ons geitenbestand is nu flink uitgedund: ook Katelijne, de springgeit, is terug naar Schothorst gegaan. We hopen in het voorjaar lammetjes van Lieke (de dwerggeit) en van Ivy (de landgeit) te krijgen. Joy (het clun forest schaap) is ook gedekt door een knappe Klaas. Er logeren nog 2 Nubische geiten die gedekt zijn door Krebas, misschien komen daar wel hele mooie lammetjes uit.

logo

Openingstijden

Let op!
Wij volgen de RIVM adviezen.
Blijf zoveel mogelijk thuis!
De boerderij is niet geopend.

 

Hier vind je ons

Piet Heinlaan 13
3742 AN Baarn
tel. 035 5422738
info@kinderboerderijcanton.nl
Routeplanner

SponsorenArt wecycle partnerLOGO Speeldoos klein

ANBI status

Word 'Vriend van...'

Een vriend sponsort de kinderboerderij! Op deze manier kunnen wij leuke activiteiten blijven organiseren, de dieren verzorgen en de boerderij goed onderhouden.

Gezocht sponsors voor hekwerk

  • Welk deel sponsor jij?
  • Help je mee om onze boerderij nog mooier te maken? 

Vrijwilligers gezocht

We zoeken weekendhulpen en mensen die willen meehelpen bij de activiteiten. 
Lees meer...

Back to Top