Kinderboerderij Canton weer geopend

Na een tijdelijke sluiting wegens vogelgriep elders in het land is Kinderboerderij Canton weer open. Gelukkig vallen wij niet in het risicogebied rondom het bedrijf met vogelgriep, waardoor wij weer open mogen zijn voor bezoekers, met enkele voorzorgsmaatregelen; deze gelden tot 18 december 2014.

De vogelgriep wordt overgebracht via (veelal wilde) vogels die over ons land trekken; te denken aan de eenden-, ganzen- en zwanentrek naar het zuiden. De ziekte komt binnen 72 uur tot uiting in sterfte van vogels.

Deze (wilde) dieren laten uitwerpselen vallen die in de hokken van onze dieren kunnen vallen. De daken van onze dierenhokken zijn al afgeschermd met zeilen waardoor op deze manier geen besmetting kan plaatsvinden.In de uitwerpselen van overtrekkende dieren kunnen wij, mensen, stappen en dit onder onze schoenen meenemen naar bijvoorbeeld een kinderboerderij.

Om te voorkomen dat bezoekers, werknemers en vrijwilligers de vogelziekte mee naar de kinderboerderij nemen zijn er enkele beperkingen. De gebieden rondom de vogels zijn afgeschermd met hekken/rood-witte linten waarachter alleen de verzorger van deze dieren mag komen met speciale kleding en schoeisel. Wilt u hierop letten als u de kinderboerderij bezoekt met uw kinderen?

De maatregelen zijn dus gericht op het voorkomen van INSLEEP van de vogelgriep, onze dieren hebben geen vogelgriep onder de leden, anders waren ze afgelopen 72 uur al ziek geworden.

Wij hopen weer veel bezoekers te zien komende tijd.

 

logo

Openingstijden

Het is goed om te weten dat de kinderboerderij tijdens de zomertijd een half uur langer open is.
OPEN dinsdag t/m vrijdag van 14.00 - 17.00 uur en op zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.
Op het hek staan de openingstijden, op die manier weet je op welke dagen en tijden je op de boerderij langs kunt komen.

Jammer dat je de dieren alleen op woensdag- en zondagmiddag gedag kunt zeggen; een grotere poule vrijwilligers kan dit oplossen. Geef je op voor een vrijblijvend gesprek! info@kinderboerderijcanton.nl

Hier vind je ons

Piet Heinlaan 13
3742 AN Baarn
tel. 035 5422738
info@kinderboerderijcanton.nl
Routeplanner

Sponsoren





  




Art wecycle partner

LOGO Speeldoos klein

 

Vrijwilligers gezocht

We zoeken weekendhulpen en mensen die willen meehelpen bij de activiteiten. 
Lees meer...

ANBI status

Word 'Vriend van...'

Een vriend sponsort de kinderboerderij! Op deze manier kunnen wij leuke activiteiten blijven organiseren, de dieren verzorgen en de boerderij goed onderhouden.

Gezocht sponsors voor hekwerk

  • Welk deel sponsor jij?
  • Help je mee om onze boerderij nog mooier te maken? 
Back to Top